E-közigazgatás 2023    Flottamenedzsment ősz    Kollégából felettes   Dokumentumkezelés   Regulatory

 

Ön itt van: Kezdőlap Rendezvények Szeminárium Mutatószámok és költségkontroll a termelésben Szeminárium

Mutatószámok és költségkontroll a termelésben Szeminárium

Bevezető

A termelővállatok folyamatosan rá vannak kényszerülve a hatékonyságnövelésre: az alapanyagárak sok esetben nőnek, a selejtszámot csökkenteni kell, a piaci verseny erősödik. Ilyen körülmények között melyek azok a tényezők, amelyek ismeretében illetve javításával nagyobb termelékenységet lehet elérni?

Képzésünk az alábbi témakörök mentén nyújt támogatást a termelővállalatok számára:

  • Az üzemi mérőszámok szerepének jelentősége a folyamatos fejlődés alapjaként
  • Termelési költségek és költségszintek
  • A készletgazdálkodás szerepe a termelésben
  • Kihasználtság, és más termelési mutatók egy autóipari beszállító multinál
  • A szállítás és a termelés összefüggései
  • Termelékenység a selejt és az előírások tükrében
  • Technikai beruházások finanszírozása kontra humánerőforrás
  • Élenjáró technika hagyományos és korszerű alapokon - vegyünk vagy felújítsunk?

Kinek ajánljuk?

A képzést ajánljuk:

  • termelő nagyvállalatok termelési és műszaki vezetőinek,
  • LEAN menedzsereknek
  • gyárigazgatóknak

Szakemberek

A rendezvény szakemberei, akikkel már biztosan találkozhat:

  • Csáki Csaba, Vállalati Kontrolling / Kontrolling Centrális Funkciók, Szakértő, AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.
  • Füzes István, Gyáregység vezető, EXAL s.r.o.
  • Inotai István, Production Manager, British American Tobacco Hungary
  • Dr. Kurucz Attila, Teljesítmény- és folyamatmenedzsment specialista, Business coach & mediátor
  • Kosztolányi János, Termelésfejlesztési szakértő, Plantifier Kft. 
  • Péterné Gerendeli Éva, Production Control Manager, Samsung Electronics Magyar Zrt.
  • Veréb Zoltán, Gyárvezető, Intersnack Magyarország Kft. Győri Gyára

 

1.nap

  09.00 – 10.00 Az üzemi mérőszámok szerepének jelentősége a folyamatos fejlődés alapjaként

  • Milyen területi mutatószámokat válasszunk?
    • Olyat, hogy elérjem a saját célszámaimat?
    • Olyat, hogy elérjem a cég által kiadott mutatószámokat?
  • Hogyan áll össze a mutatószámok összessége?
  • Hol és hogyan jelenítsem meg a mutatószámokat?
  • Hogyan szolgálják a célt a közös mutatószámok?
  • Hogyan lesznek visszabontva területekre a mutatószámok?
  • Hogyan segítik a mérőszámok a reaktív és a proaktív fejlesztési körön keresztül a folyamatos fejlesztést?

Előadó: Füzes István, gyáregység vezető, EXAL s.r.o.

10.00 – 11.10 Termelési költségek és költségszintek

  • Termelési költségek:
  • miből áll?
  • melyik részét lehet javítani?
  • mik a fix, illetve a változó költségek?
  • Hogyan lehet befolyásolni a fix és változó költségeket?
  • Tudja-e változó költségként kalkulálni legalább egy részét a humánerőforrásnak egy cég?
  • Pénzügyi és termelési vezető között miért nincs mindig megfelelő kommunikáció?
  • Mennyire lehet rálátásunk egy olyan szervezetre, ahol az önköltségek alacsonyabbak az anyagköltségnél?
  • Milyen hatással tudnak lenni a költségekre a termelésben dolgozók?
  • Hogyan lehetne jobban gazdálkodni a bérekkel és az energiákkal?
  • Milyen megbízható módszerek vannak arra, hogy jól meghatározzuk egy termék önköltségét?
  • Önköltség számítása darabra vetítve
  • Hogyan lehetne elosztani jól az általános költségeket az egyes termékekre?

Előadó: Füzes István, gyáregység vezető, EXAL s.r.o.

11.10 – 11.40 Kávészünet

11.40 – 12.50 A készletgazdálkodás szerepe a termelésben

  • Kanban vagy Szupermarket? Milyen megoldás illeszkedik a termelésünkhöz?
  • Hogyan lehet meghatározni az optimális készletszintet?
    • Milyen módszerek léteznek?
  • A gyártósori kiszolgálás biztosításának módjai, eszkalációs lehetőségek
  • Beérkezett anyagok megfelelnek, vagy nem felelnek meg?
    • Gyors döntési mechanizmusok
  • Kell-e a visszajelzés a sorról is? Kommunikációs megoldások.
  • Ellátás hatékonyságának mérése direkt és indirekt módon, időszakok összehasonlítása
    • Szervezeti szerepek az anyag rendelkezésre állásának biztosításában

Előadó: Veréb Zoltán, Gyárvezető, Intersnack Magyarország Kft. Győri Gyára

12.50 – 13.50 Ebédszünet

13.50 – 15.00 A termelési mutatók evolúciója

  • A klasszikus termelési mutatók
  • A leanben használt mutatószámok
  • A termeléstervezés során dinamikusan használható mutatók

Előadó: Kosztolányi János, Termelésfejlesztési szakértő, Plantifier Kft.

15.00 – 15.20 Kávészünet

15.20 – 16.20 A szállítás és a termelés összefüggései

  • Mindig leszállítja-e a gyár a megrendelést időben?
  • Mennyire pontosan szállította le a megtervezett mennyiséget? (C2C vagy C2S)
  • Termék eljuttatása, avagy a szállítási költségek
  • Hogyan határozzuk meg az egységnyi szállítási költséget?
  • Milyen az egymáshoz vett aránya a tervezetthez képest, a valósan legyártott és leszállított mennyiségnek?

Előadó: Péterné Gerendeli Éva, Production Control Manager, Samsung Electronics Magyar Zrt.

16.20 Az első programnap vége

2.nap

9.00 – 10.00 Minőség és költség kontroll a technika vetületében: vegyünk vagy felújítsunk? (Esetleg egyik sem?)

  • Kulcs minőségi paraméterek és termelési KPI-ok a cigaretta és szivarka gyártásban
  • Esettanulmány 1: ​ "Az öreg ló" Összehasonlító elemzés a régi és az új technológiára veszteség, és minőség alapján.
  • Esettanulmány 2:  "Az új technológia csapdája" Példa a minőségkontroll javítására egy innovációs termék példáján.
  • Konklúzió: megtérülések döntési mátrixa, 

Előadó: Inotai István, Production Manager, British American Tobacco Hungary

Termelékenység a selejt és az előírások tükrében

10.00 – 11.00 Termelési hatékonyság

  • Hatékonyság, termelékenység, időkimutatás
  • Termelési erőforrások mérése – a gépek munkája
  • Humán erőforrás kihasználtsága, illetve kapacitás mérése
  • Emberi és gépi erő hatékony felhasználásának mérése
  • Tervezett és nem tervezett állási idő forrása
  • Hogyan lehetne jobban csinálni? Javaslatok mérés és termelésszervezés valamint hatékonyságnövelés szempontjából

Előadó: Dr. Kurucz Attila, Teljesítmény- és folyamatmenedzsment specialista, Business coach & mediátor

11.00 – 11.30 Kávészünet

11.30 – 12.30 A selejt követése a termelésben

  • Milyen mutatószámokat használnak a selejt követéséhez az egyes cégek?
  • Gyártási hulladék vagy selejt?
  • Selejthányad – terv, tény, cél
  • Selejt menedzsment: hogyan is csináljuk?

Előadó: Dr. Kurucz Attila, Teljesítmény- és folyamatmenedzsment specialista, Business coach & mediátor

12.30 – 13.30 Ebédszünet

13.30 – 14.30 Mennyiség és minőség az előírások betartásának tekintetében

  • Mennyiség és minőség a termelésben
  • Mekkora költséget jelent a minőségi előírások betartása?
  • Minőségbiztosítási és minőségirányítási dokumentáció szerepe – mire jó a papír?
  • Megéri-e a szabályok betartása, avagy milyen ára van az előírásoknak?

Előadó: Dr. Kurucz Attila, Teljesítmény- és folyamatmenedzsment specialista, Business coach & mediátor

14.30 – 15.00 Kávészünet

15.00 – 16.00 Technikai beruházások finanszírozása kontra humánerőforrás

  • A beruházás fogalma, általános jellemzők
  • A beruházási folyamat áttekintés az AHM-nél
  • Beruházástípusok az üzemgazdasági megtérülési kalkulációk függvényében
  • Finanszírozási lehetőségek pályázati úton
  • Technikai beruházás vs. humánerőforrás egy konkrét eset példáján keresztül

Előadó: Csáki Csaba, Vállalati Kontrolling / Kontrolling Centrális Funkciók, Szakértő, AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.

16.00 A képzés vége

Részletek

Rendezvény kezdete: 2017. február 23. 9:00
Rendezvény vége: 2017. február 24. 17:00
Részvételi díj 249.000 HUF+ÁFA
Early bird határidő 2017. január 6.
We are no longer accepting registration for this event

Csoportos kedvezmény

Résztvevők száma Részvételi díj/fő( HUF+ÁFA)
1 249,000.00
2 236,550.00
3 226,550.00

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ.